Juodųjų trumų (triufelių) kremas TARTUFI JIMMY, 90 g

  • Kraunamos nuotraukos
    Kaina 649
    Į krepšelį 
    Prekės ženklas
    Tartufi Jimmy
    Gamintojas
    Tartufi Jimmy
    Kilmės šalis
    Italija
    Sudedamosios dalys
    GRIETINĖLĖ, PIENAS, pievagrybiai (Agaricus Bisporus), SVIESTAS, alyvuogių aliejus 8%,juodieji triufeliai 5%, Moscato triufeliai 4,5% (Tuber Brumale Vitt), juodieji triufeliai 0,5% (Tuber Melanosporum Vitt), kukurūzų krakmolas, PECORINO ROMANO SŪRIS (avių PIENAS, druska, šliužo fermentas), Ementalio SŪRIS (žalias PIENAS, pieno rūgšties bakterijos, šliužo fermentas, druska), saulėgrąžų lecitinas, natūralios kvapiosios medžiagos, druska, kvapiosios medžiagos, juodieji pipirai.
    Maistinė vertė 100g
    energetinė vertė 1347 kJ/327 kcal, riebalai 32,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 9,1 g, angliavandeniai 4,6 g, iš kurių cukrūs 0,9 g, baltymai 3,3 g, skaidulinės medžiagos 0,7 g, druska 0,3 g.
    Laikymo sąlygos
    Atidarius, laikyti šaldytuve ir suvartoti per 7 dienas.
  • Aksominės tekstūros šviesiai pilkas kremas su aiškiai matomomis trumų dalelėmis, praturtintas įvairių sūrių skoniais, tinka prie užkandžių, taip pat makaronų, ryžių, žuvies bei mėsos patiekalams pagardinti.

    Triufelis, kitaip trumas – prabangusis tradicinės virtuvės karalius! Viduramžių Pietralunga miestelyje, Italijos Perudžos provincijoje įsikūrusi Tartufi Jimmy firma triufelius perka iš vietinių rinkėjų. Triufeliai – reta grybų rūšis, kurių vaisiakūniai randami po žeme. Specialiai šiems delikatesiniams grybams ieškoti dresuojami šunys, kurie išmokomi kasti žemę ten, kur užuodžia triufelio kvapą. Tartufi Jimmy triufeliai kruopščiai atrenkami ir rūšiuojami pagal dydį, formą, spalvą, kvapą, – taip užtikrinamas, kad produktas būtų šviežiausias ir aukščiausios kokybės. Tartufi Jimmy laikosi senovinių triufelių perdirbimo tradicijų ir siūlo sveikų, gurmaniškų produktų su triufeliais.

    Trumai – itin paslaptingi, legendomis apipinti, po žeme augantys grybai. Kelios jų rūšys laikomos prabangiausiu pasaulio delikatesu.

    1. Jie turi ypatingą, sunkiai nusakomą kvapą ir skonį. Baltųjų trumų aromatas kai kam šiek tiek primena garstyčių ir ilgai brandinto sūrio kvapą. Taip pat teigiama, kad grynaveisliai juodieji Perigoro trumai turi labai stiprų skonį ir muskuso ir laurų lapų aromatą. Jaunų trumų skonį kai kas sieja su lengvai salstelėjusiu riešutų ar šokolado prieskoniu. Beveik visi, kurie ragavo trumų, teigia pajutę prieskonį, kuris primena vandens augalus. Sakoma, kad baltieji trumai skleidžia tokį stiprų aromatą, kad kai kurie jautresni kvapams žmonės net nualpsta.
    2. Jie yra laikomi ypatingais afrodiziakais. Naujausiais mokslo tyrimais nustatyta, kad trumai išskiria feromonus. Šios aromatinės medžiagos veikia smegenų dalis, atsakingas už jausmingumą. Dalį trumų kvapo sudaro fermentinį muskusinį aromatą jiems suteikiantis androstenonas – vyriškas feromonas. Vienoje iš istorinių legendų tvirtinama, kad Prancūzijos karaliaus Liudviko XV žmona savo vyrui dešimt vaikų padovanojo todėl, kad gausiai vartojo patiekalus su trumais.
    3. Jie traukia visus gyvius, o kai kuriuos tiesiog veda iš proto. Neužmirškime, kad tai po žeme augantys grybai. Tačiau ir čia augdami jie turi išsisėti, todėl jiems reikalingas daugybę gyvių traukiantis aromatas. Trumus mėgsta visi: vabzdžiai, paukščiai, žinduoliai. Ne išimtis, kaip žinome, ir mes, žmonės. Trumų medžioklei pasitelkiami šunys, kiaulės ir netgi meškos.
    4. Jie brangesni už auksą. Iš tiesų jų kaina gali išmušti iš vėžių. Tačiau aistra trumams ir primena aukso karštligę... Pasaulyje sunkiai rastume brangesnį delikatesą nei po žeme augantys grybai. Elitiniai Italijos restoranai trumams kiekvieną savaitę išleidžia apie dešimtis tūkstančių eurų. 750 g sveriantis baltasis trumas aukcione Italijoje parduotas už 100 000 eurų. 1 kg baltųjų trumų kainuoja iki 9 tūkst. eurų. Trumai buvo ir tebėra svaiginančios prabangos palydovai bei aukščiausios klasės gastronominės kultūros ženklas.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Mūsų restoranas