Kantabrijos ančiuviai alyvuogių aliejuje LOTAMAR, 50 g

  • Kraunamos nuotraukos
    Kaina 259
    Į krepšelį 
    Prekės ženklas
    El Barquito
    Gamintojas
    Lotamar
    Kilmės šalis
    Ispanija
    Sudedamosios dalys
    ANČIUVIAI, alyvuogių aliejus, druska. Ančiuvių masė 29 g.
    Maistinė vertė 100g
    energetinė vertė 831 kJ/198,4 kcal, riebalai 12 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2,3 g, angliavandeniai 0,6 g, iš kurių cukrūs 0 g, baltymai 22 g, druska 11,3 g.
    Laikymo sąlygos
    Laikymo temperatūra: nuo 5°C iki 12°C.
  • Ispanijos krantus skalauja ne vien Viduržemio jūra, bet ir Atlanto vandenynui priklausanti Kantabrijos jūra. Būtent iš jos atkeliauja „Lotamar“ ančiuviai.

    Šios žuvys yra gaudomos pavasarį, nes tuo metu jos kyla į vandens paviršių neršti ir lengviausia jas pagauti. Be to, būtent pavasarį ir vasarą sugautų ančiuvių skonis yra pats geriausias. Sugauti ančiuviai nuplaunami vandeniu ir neapdoroti talpinami į druskos pripildytas statines, kuriose žuvis laikome vienerius metus. Po metų ančiuviai po vieną apdorojami rankomis. Taigi, jie brandinami visus metus! Būtent dėl to šios žuvys yra tokio ypatingo skonio.

    Manoma, kad ančiuviai iš Kantabrijos jūros yra geriausi visame pasaulyje, nes ši jūra yra didelė, šalta, o tokios sąlygos žuvims pačios palankiausios. Šių ančiuvių skonis švelnus, lengvas, bet kartu intensyvus.

    Vienas iš populiariausių restoranų užkandžių su ančiuviais: ant skrudinto skrebučio uždėkite ančiuvį, užtepkite pasirinkto džemo ir papuoškite braške. Kita kombinacija – skrudintas skrebutis, salotos lapas, pomidoro griežinėlis, alyvuogių aliejus ir ančiuvis. Ši žuvis puikiai tinka užtepėlėms, o pica su ančiuviais jau tapo klasika.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Mūsų restoranas