Ypač tyras alyvuogių aliejus CARLETTI, flask, 500ml

  • Kraunamos nuotraukos
    Kaina 1595
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
    Prekės ženklas
    Carletti
    Gamintojas
    Antico Frantoio Carletti
    Kilmės šalis
    Italija
    Sudedamosios dalys
    Ypač tyras alyvuogių aliejus
    Maistinė vertė 100g
    Energetinė vertė 3389 kJ/824 kcal, riebalai 91,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 14,1 g, monosočiųjų riebalų rūgščių 68,3 g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 9,2 g, angliavandeniai 0 g, iš kurių cukrūs 0 g, baltymai 0 g, druska 0 g.
    Laikymo sąlygos
    Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Saugoti nuo saulės spindulių.
  • Pirmojo šalto spaudimo ypač grynas alyvuogių aliejus, spaustas iš rankomis surinktų ir tinkamai prinokusių Moraiolo 80% ir Leccino 20% alyvuogių Umbrios regione, naudojant tradicinį aliejaus spaudimo metodą – alyvuogės malamos Sardinijos granito girnomis ir spaudžiamos hidrauliniais presais.

    ANTICO FRANTOIO CARLETTI ŪKIS – vienas iš seniausių malūnų Italijoje, Campello sul Clitunno miestelyje Umbrijos centre, spaudžiantis aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų jau nuo 17 a. antros pusės. Carletti šeima plečia savo nuosavybę tarp gražių Asyžiaus, Foligno ir Spoleto miestelių kalvų, kur pagrindinis kraštovaizdžio akcentas – alyvmedžiai. Aliejus gaminamas iš kartos į kartą perduodamu senoviniu būdu, atrenkant geriausias alyvuoges, kas užtikrina aliejaus autentiškumą ir primena pamirštus skonius ir kvapus.

    Sudėtis: pirmojo šalto spaudimo ypač grynas alyvuogių aliejus, spaustas iš rankomis surinktų ir tinkamai prinokusių 80% Moraiolo ir 20% Leccino alyvuogių Umbrios regione Italijoje.
    Rūgštingumas: 0,21% – didelis polifenolių ir antioksidantų kiekis.
    Spalva: žalių lapelių, pereinanti į geltoną.
    Skonis: vidutiniškai-stipriai vaisinis su lengvu migdolų ir žolelių poskoniu, pastebimas kartumas su aštrumu.
    Kam skirtas: Frantoio Carletti ypač tyras alyvuogių aliejus gali būti naudojamas maisto paskaninimui ar ruošimui: salotoms, daržovėms su padažais, sriuboms, šviežiai mėsai bei žuviai, jūros gėrybėms, keptai bei ant grotelių keptai mėsai ir žuviai, makaronų patiekalams, brusketoms, padažams, skrudinimui (nepasiekiant ypač aukštos temperatūros). Taip pat naudojamas kepimui, nes turi aukštą dūmų tašką* ir nepraranda maistinės vertės, tik reikia tai daryti protingai, neperkaitinant aliejaus prieš dedant į jį produktus.

    * Smilkimo temperatūra (angl. smoke point – dūmų taškas) – tai temperatūra, kurioje riebalai ima skilti į glicerolį ir riebalų rūgštis ir kurioje ima susidaryti melsvi dūmai.

  • Prenumeruok ir laimėk

    Mūsų restoranai