Žalioji arbata Gyokuro, 50 g

  • Kraunamos nuotraukos
    Kaina 1330
    Į krepšelį 
    Kilmės šalis
    Japonija
    Sudedamosios dalys
    Žalia arbata yra natūrali. Arbatoje nėra naudojamų jokių dažiklių, skonio stipriklių ar kitų priemaišų.
  • Žalioji arbata Gyokuro (玉露)

    Gyokuro – žalioji arbata, priklausanti prabangiausių Japonijos arbatų kategorijai. Nuo 2001 metų dešimt metų iš eilės Gyokuro iš Yame regiono pelno Japonijos

    Žemės ūkio ministerijos skiriamą aukščiausią apdovanojimą, įvertinant arbatos kokybę bei skonines ir maistines savybes. Arbata pasižymi ypač ryškiai išreikštomis

    skoninėmis savybėmis. Žalioji arbata Gyokuro yra sodriai žalios spalvos, stipraus aromato, natūraliai švelniai saldaus skonio. Arbatoje gausu vitaminų žmogaus ir

    kitų žmogaus organizmui naudingų maistinių medžiagų.

    Siūlome paragauti rūšinę Gyokuro Yamecha (jap. k. 八女茶, pažodžiui verčiant į lietuvių kalbą - „aštuonių moterų arbata“) žalią arbatą. Yamecha yra vertinama kaip

    pati geriausia rūšinė žalia arbata visoje Japonijoje. Pastaroji arbata yra auginama Yame regione, Fukuoka prefektūroje, kuri yra pietinėje Japonijos Kyushu saloje.

    Gyokuro arbatos krūmai auginami ypatingomis sąlygomis. Siekiant varotojams pateikti aukščiausios kokybės žalią arbatą, pavasarį žalios arbatos krūmo lapeliai yra

    uždengiami šiaudais arba specialiai surištomis nendrėmis tam, kad būtų apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Tai savo ruožtu leidžia tinkamai vystytis jauniems

    žalios arbatos krūmo lapeliams, t.y. lapeliai išlieka minkšti. Kitas svarbus aspektas yra tas, jog tokiu būdu auginamoje žalioje arbatoje natūraliai padaugėja žmogaus

    organizmui naudingos teanino medžiagos.

    Teaninas – tai unikali žaliojoje arbatoje randama amino rūgštis. Kaip ir minėta, ji gaunama iš specialiai prižiūrėtų arbatos krūmo lapelių. Teaninas organizme keliauja

    tiesiai į smegenis, kur stimuliuoja alfa bangų atsiradimą, sukurdamas atsipalaidavimo ir ramybės būseną. Kartu teaninas mažina nuovargį, stresą, blogą nuotaiką,

    nerimą, baimę ir įtampą.

    Žinant, kad žaliojoje arbatoje yra daug kofeino, buvo tiriama, kodėl išgėrus arbatos iš žaliosios arbatos krūmų, augusių netiesioginiuose saulės spinduliuose, nebuvo

    jaučiami kofeinui būdingi požymiai. Tokiu būdu atrasta amino rūgštis L-teaninas ir nustatyta, kad būtent ji sumažina stimuliuojantį kofeino poveikį. 

    Rūšis: žalioji arbata Gyokuro (naudojama tik rūšinė Yame regiono žalioji arbata);

    Įpakavimas: arbata supakuota į vakuuminį pakelį;

    Žalios arbatos lapai: arbatai naudojami tik ichibancha, t.y. pirmo skynimo lapeliai;

    Kokybė: arbatos kokybę prižiūri 4 kartos arbatos meistras;

    Gamintojas: Nakayama Kishoen (Japonija, Fukuoka prefektūra);

    Pakuotės išvaizda gali skirtis nuo pateiktos prie prekės aprašymo. 

  • Prenumeruok ir laimėk

    Mūsų restoranas